Een e-bike aanschaffen? Dit zijn de voordelen

Steeds meer mensen kiezen voor de aanschaf van een elektrische fiets of e-bike en dit is niet voor niets. Schaf je een elektrische fiets aan, dan profiteer je namelijk van diverse voordelen waar je niet van profiteert als je op een standaard fiets rondrijdt of met de auto van A naar B gaat. Twijfel jij over de aanschaf van een e-bike? Lees dan op deze pagina van welke voordelen jij profiteert als je investeert in een nieuwe elektrische fiets.

Je bespaart geld door de auto vaker te laten staan

Een groot deel van de dagelijkse ritjes die we op dit moment maken, worden gemaakt met de auto. De kinderen moeten naar school gebracht worden, er moeten boodschappen gehaald worden en het is tijd voor de voetbaltraining van je zoon: je pakt al snel de auto om dit soort zaken te regelen. Heb je een elektrische fiets, dan kun je jouw dagelijkse autoritjes inruilen voor ritjes met een elektrische fiets. Dit betekent in de praktijk dat je veel geld kunt besparen op onder andere benzine, maar ook op de afschrijvingskosten van je auto en op het onderhoud van je auto.

De maandelijkse besparing van de e-bike

Maandelijks is de besparing van de elektrische fiets gemiddeld tientallen euro’s, wat betekent dat je over een geheel jaar gemakkelijk honderden euro’s kunt besparen.

Je investeert in een betere gezondheid

Een ander voordeel van het aanschaffen van een e-bike, is dat je op deze manier in jouw gezondheid investeert. Het is niet alleen gemakkelijker om 30 minuten per dag te bewegen als je een elektrische fiets hebt, maar het is ook niet meer nodig om naar de sportschool te gaan. Daarnaast heb je een betere bloedsomloop, een betere conditie, minder stress door drukte op de weg en meer zonlicht en daglicht als je vaker op de e-bike rondfietst. Op lange termijn betekent dit dat je geld kunt besparen op de zorgkosten, simpelweg omdat je gezonder leeft.

Je houdt rekening met het milieu

Ga je vaker met de ebike op pad, dan blijft de auto vaker staan en stoot je minder CO2 en roet uit. Dit betekent niet alleen dat jouw leefomgeving schoner wordt door de aanschaf van een ebike, maar ook dat je rekening houdt met het milieu over het algemeen. Wil je een gezonde leefomgeving achterlaten aan jouw kinderen en de kinderen van jouw kinderen, dan is het investeren in een e-bike een goede keuze.