Het is het mooiste dat er is, na een dag hard werken of in het weekend de mountainbike uit je schuur en lekker door het bos fietsen. Door te kiezen voor een elektrische mountainbike zorg je dat je niet alleen langer door kunt gaan, maar ook op plekken kunt komen waar je normaal niet zo snel komt.

Snelheid en afstand

De topsnelheid van deze fietsen is 25 km per uur, maar dat is hard genoeg om tussen de bomen heen te fietsen. Gemiddeld is het mogelijk om zo’n 30 tot 60 km te mountainbiken op een volle accu! Hou er wel rekening mee dat wanneer je sneller wil de reikwijdte minder wordt. Wanneer je een hogere capaciteit accu neemt, betekend dat natuurlijk ook dat je een langere afstand kunt afleggen.

Veiligheid

Omdat het mountainbiken ineens een stuk sneller gaat dan normaal adviseren wij altijd beschermende kleding te dragen en minimaal één helm te dragen. Bij deze snelheden zit een ongeluk in een klein hoekje en een boom geeft minder mee dan je verwacht. Door een helm te dragen bouw je een stukje veiligheid in waardoor je bij een eventuele val je zelf goed beschermd.

Motor plaatsing

Omdat de gewichtsverdeling belangrijk is bij het mountainbiken adviseren we volgende 2 motorposities. Plaatsing in het midden van het frame, dit is in principe de beste locatie voor de motor, vooral omdat het gewicht precies in het midden van de fiets terecht komt. Plaatsing in het achterwiel is optie 2, met name omdat de accu vaak op de plaats van de bidon zit. Hierdoor is de gewichtsverdeling ideaal, een gedeelte van het gewicht komt namelijk direct op het achterwiel terecht en een gedeelte op het voorwiel. Je zult echter zien dat een elektrische mountainbike zich anders gedraagt dan een niet elektrische.

Snel de ruige natuur door met de elektrische mountainbike

Elektrische fietsen zijn er in allerlei soorten en maten. Naast de standaard elektrische fiets voor dames en de standaard elektrische fiets voor heren, zijn er ook andere modellen van de elektrische fiets beschikbaar. Een elektrische fiets die de afgelopen jaren flink aan populariteit heeft gewonnen in ons land, is de elektrische mountainbike.

De elektrische mountainbike: een e-bike voor ruige oppervlakken

Een elektrische mountainbike is een e-bike die speciaal ontwikkeld is voor het fietsen op ruige oppervlakken. Denk hierbij aan de ruige grond die je in bossen vindt, maar ook de ietwat moeilijk begaanbare grond van weilanden, natuurgebieden en zelfs bergen. Omdat een mountainbike extra dikke banden met een goed profiel heeft, biedt de fiets meer steun bij het fietsen op moeilijk begaanbare en ietwat ruige oppervlakken. Dit betekent alleen dat je gemakkelijker kunt fietsen door de bossen, door de natuurgebieden en over de bergen, maar ook dat je minder snel valt. De elektrische mountainbike is voornamelijk geschikt voor mensen die in de vrije tijd fietsen. Dit betekent niet dat je de fiets niet kunt aanschaffen als vervoersmiddel om van en naar kantoor te fietsen, maar wel dat de fiets voornamelijk geschikt is voor fietstochten die in de vrije tijd worden georganiseerd als sportieve hobby.

De elektrische mountainbike: ondersteuning wanneer jij dit nodig hebt

Rijd je een elektrische mountainbike, dan kun je indien gewenst elektrische ondersteuning krijgen tijdens het maken van een fietstocht. Moet je bijvoorbeeld een flinke heuvel op in het bos, rijd je door de bergen in het buitenland en heb je even wat hulp nodig om de volgende berg te beklimmen of ben je moe na een lange tocht door de natuur, dan zet je de motor van de elektrische fiets aan. Heb je dit gedaan, dan ga je sneller en gemakkelijker vooruit en heb je meer plezier in het maken van de fietstocht.

Het aanschaffen van een elektrische mountainbike

Door het grote aanbod elektrische mountainbikes, kan het lastig zijn om de ideale mountainbike aan te schaffen. Heb je hulp nodig met het vinden van de perfecte mountainbike voor jou? Gebruik dan onze digitale proefrit om te achterhalen welke e-bike het beste bij jou past. Je vult de vragen van de digitale proefrit in, je krijgt drie voorstellen van elektrische fietsen die volgens onze experts bij jou passen en je kiest de fiets die het beste bij jou past.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.