Enorm handig om je auto te hebben liggen, als je klein woont of voor in de trein, een vouwfiets. Het grote nadeel van normale vouwfietsen is dat je hard moet trappen om goed vooruit te komen. Maar heb je ook al eens gedacht aan een elektrische vouwfiets? Hierdoor gaat fietsen ineens stukken gemakkelijker en kom je minder bezweet aan op je afspraak midden in het centrum.

Gewicht en fiets afstand

Om het gewicht laag te houden en de afmeting klein, heeft de accu vaak een kleinere inhoud dan bijvoorbeeld bij een stadsfiets. Je moet hierbij denken aan ongeveer 25% minder capaciteit. Dit betekend nog steeds dat je gemakkelijk zo’n 30 tot 40 km kunt afleggen op één lading. Zeker als je je bedenkt dat vouwfietsen vooral in steden worden gebruikt is dit ruim voldoende en zul je zelden power tekort komen. Natuurlijk hebben we ook modellen op voorraad die een range hebben tussen de 40 en 60 km.

Frame materiaal

Om het gewicht van de fiets verder te verlagen zijn de meeste onderdelen vaak gefabriceerd uit aluminium. Dit heeft als voordeel dat het een stuk lichter is dan bijvoorbeeld staal. De combinatie tussen dit materiaal en de kleinere accu resulteert in de meeste gevallen tot een zeer lichte vouwfiets.

Plaatsing motor

Net zoals bij een volwaardige fiets kun je de motor op drie verschillende plekken plaatsen. Bij vouwfietsen is het voorwiel en het achterwiel de meest voorkomende plaats, vooral omdat het plaatsen op deze locaties het minste ruimte in beslag neemt. Een middenmoter komt zelden voor omdat dit qua ruimte niet ideaal echter heeft dit wel de beste rij eigenschappen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.