Cortina is een fietsen producent die zowel elektrische als niet elektrische fietsen produceert. Cortina staat om 2 dingen bekend: de hippe uitstraling en alles is van zeer hoge kwaliteit. Hun moto is: “fietsen is fashion”. Dit zie je in alle fietsen terug, cortina doet het net even wat anders dan de rest.

Toen Cortina fietsen een aantal jaar geleden om hun heen keken, zagen ze vooral veel dezelfde type fietsen; sobere kleuren, vergelijkbare modellen met veel opsmuk. Weinig om je echt mee te onderscheiden en zeker geen fietsen waar je je als modebewuste man of vrouw graag mee vertoonde. Tijd voor verandering vondt Cortina. Want laten we eerlijk zijn; als je jong bent, dan zoek je een fiets waarmee je er bij hoort en toch opvalt. Net als je kleding, je smartphone en andere accessoires.

Het idee sprak ons meteen aan; een fiets ontwerpen die alles bevat wat hij nodig heeft, bijzonder in zijn eenvoud. We hebben ons omringd met bekende ontwerpers uit de fashion- en designindustrie om tot een eigentijds en vooral hip model te komen. In 2006 brachten we onze eerste collectie stadsfietsen uit en inmiddels rijden er heel veel blije jongens, meiden, mannen en vrouwen op een Cortina. Fietsen die tegen een stootje kunnen; stoer of juist romantisch, maar altijd een beetje eigenzinnig.

Onze zoektocht naar een moderne, trendy fiets bracht ons terug bij de basis, bij de fiets zoals hij er vroeger uit zag. Wat direct onze aandacht trok waren de oude, robuuste transportfietsen die in het begin van de 20e eeuw zijn ontstaan. Stevige stadsfietsen voorzien van een voor- en achterdrager. Deze fietsen werden vooral gebruikt als slager- of bakkersfiets waarmee met een grote mand voorop bestellingen werden bezorgd.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.