Een elektrische fiets is een fiets met elektrische ondersteuning en zorgt ervoor dat fietsen een stuk gemakkelijker wordt. De fiets is voorzien van één of twee sensoren, waardoor de motor pas inschakelt en ondersteund wanneer je trapt. De maximale snelheid van een elektrische fiets is 25 km per uur, waardoor fietsen ineens een stuk minder moeite kost!
Bij al onze modellen kun je de specificaties nalezen zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Denk hierbij aan de actieradius, het gewicht, de maat, het type verlichting en aantal versnellingen en het type remmen van de fiets. Weet je nog niet precies wat je wil gaan kopen, maar wil je wel geadviseerd worden? Maak dan gebruik van onze digitale proefrit! Dit is een korte vragenlijst, waarmee je binnen 24 uur je passende proefrit ontvangt. Een andere optie is de fietsen direct met elkaar vergelijken, dit kun je doen via de vergelijk knop bij elk product.

Verzekeren en Pechhulp

Om ervoor te zorgen dat je in elke denkbare situatie lekker kunt blijven fietsen, bieden wij een fietsverzekering en een pechhulp service aan. Met de fietsverzekering zorg je ervoor dat je fiets bij diefstal vergoed wordt. Kies je voor de diefstal en schade verzekering, dan wordt ook schade vergoed.
Onze pechhulp onderhoudspas zorgt ervoor dat je bij pech onderweg direct geholpen wordt en je snel weer op weg kunt. Wanneer je deze pas aanschaft kun je ook gebruik maken van reparaties en onderhoud op locatie (hier zitten echter wel kosten aan verbonden)!

Hoe is een elektrische fiets opgebouwd?

Een elektrische fiets bevat verschillende belangrijke onderdelen, zoals de accu, de motor en de bediening en de controller. Bij de aanschaf van een fiets kan het een keuze zijn om wat dieper de techniek in te duiken. We hebben hieronder kort de balangrijkste elementen samengevat.

Fietsaccu

Een van de belangrijkste en kostbaarste onderdelen van een fiets is de accu, de samenstelling van de accu bepaald grotendeels je accuradius. Twee variablen die invloed hebben op de actieradius; één de snelheid waarme je fietst en twee het ondersteunings niveau. Belangrijk om te weten is dat je een accu op de juiste manier dient te onderhouden, zo optimaliseer je de levensduur. Laad daarom na elke rit de accu op en gebruik je de fiets een tijdje niet? Sluit de fiets dan aan op de acculader zodat de accu altijd opgeladen blijft.

De motor

De motor van een elektrische fiets bevindt zich in het algemeen op drie verschillende plekken in het frame. De drie verschillende plaatsingen zijn; in het voorwiel, in het achterwiel en in het midden (een midden motor). Ze leveren alle drie andere rijeigenschappen op. De meest gebruikte plaatsing is het voorwiel, echter is de gewichtsverdeleng niet ideaal. Je ziet steeds vaker dat de motor in het achterwiel geplaatst word of dat er gebruikt wordt gemaakt van een midden motor. Hierdoor zorg je voor de ideale gewichtsverdeling, waardoor je enorm gebalanceerder fietst.

De bediening en controller

De computer van een e-bike is de controller, deze regelt het vermogen van de accu op de motor en bepaald dus ook je snelheid. De controller is in de meeste gevallen aangesloten op de bediening en lcd scherm. Op dit scherm zie je de verschillende waardes zoals snelheid en de huidige accu status, maar kun je ook het ondersteunings niveau instellen.

Gezond van A naar B met de electrische fiets

Ongeveer 40 procent van het woon-werkverkeer in ons land heeft een afstand van 15 kilometer. Deze afstand is prima af te leggen met de fiets, maar wordt toch vaak afgelegd met de auto. Ga je met de auto naar het werk, dan krijg je te maken met vervelende zaken als files, hoge brandstofkosten, hoge onderhoudskosten en parkeerkosten. Wil je de files mijden en geld besparen, maar wil je niet op de fiets naar het werk? Schaf dan een electrische fiets aan om gezond van A naar B te reizen.

De electrische fiets: sneller en gemakkelijker reizen

Door een electrische fiets aan te schaffen, reis je gemakkelijker en sneller dan met een gewone fiets. Dit komt omdat de electrische fiets uitgerust is met een kleine motor, die ondersteuning biedt tijdens het fietsen en ervoor zorgt dat je sneller en gemakkelijker vooruit gaat. Vind je de afstand van huis naar het werk toch iets te lang om met de gewone fiets af te leggen, maar wil je wel wat meer beweging krijgen? Dan kun je de electrische fiets of e-bike nemen om de afstand van huis naar het werk af te leggen.

De voordelen van een electrische fiets

Wie een e-bike gebruikt om de bestemming te bereiken, profiteert van diverse voordelen:
– Je beweegt meer, omdat je de auto vaker laat staan.
– Je bespaart op benzine-, parkeer- en onderhoudskosten en bent goedkoper uit.
– Je vermijdt vervelende files.
– Je beschermt het milieu door minder CO2 uit te stoten.

Wil jij ook van deze voordelen profiteren? Schaf dan een elektrische fiets aan en rijd met dit innovatieve vervoersmiddel naar jouw bestemmingen. Door het grote aanbod e-bikes, is er altijd wel een electrische fiets te vinden die bij jou past en binnen jouw budget valt.

Besparen met je elektrische fiets

Je auto gebruiken voor woon en werk verkeer, korte stukjes rijden voor een snelle boodschap of om je kinderen naar school te brengen. Door de dagelijkse autoritjes in te ruilen voor ritjes met een elektrische fiets kun je heel snel flink besparen op o.a. benzine, afschrijvingskosten en onderhoud. Zo gooi je wekelijks al snel €50,- tot €80,- euro aan benzine in je auto!
“Dagelijks 20 km fietsen bespaart al snel €550,- per jaar alleen al aan benzine!”

Je spaart ook je gezondheid
– Je dagelijks aanbevolen lichaamsbeweging van 30 minuten
– Je hoeft niet meer naar de sportschool want je conditie groeit door te fietsen
– Betere bloedsomloop en lichaamsconditie
– Minder stress doordat je jezelf veel minder ergert
– Je zorgt ervoor dat er minder CO2 en roet uitstoot ontstaat, zodat je leefomgeving schoon blijft.
– Zon en daglicht is goed voor je gemoedstoestand en zorgt voor vitale vitaminen
– Op lange termijn ga je besparen op o.a. zorgkosten, omdat je gezonder leeft.