De elektrische omafiets: een korte introductie

Een omafiets is een eenvoudige uitvoering van de damesfiets die al vele jaren geleden werd ontwikkeld en nog steeds veel terugkomt in het straatbeeld. De omafiets is oorspronkelijk een damesfiets, maar ook veel mannen rijden op deze fiets rond. Dit komt niet alleen omdat de fiets prettig rijdt, maar ook omdat de fiets voordelig is in de aanschaf. Als je vaak lange afstanden moet afleggen met jouw omafiets, kun je wel wat ondersteuning gebruiken om de lange reis wat gemakkelijker en sneller te laten verlopen. De beste manier om deze ondersteuning te krijgen, is door een elektrische omafiets aan te schaffen.

Wat is een elektrische omafiets?

Een elektrische omafiets lijkt op een gewone omafiets, maar is verrijkt met een klein motortje. Dit motortje werkt op een oplaadbare accu en zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen ondersteuning krijgt. Je kunt zelf kiezen hoeveel ondersteuning je wil krijgen, want je kunt de motor zelf bedienen. Zo kun je de motor een klein beetje aan zetten om een extra duwtje in de rug te krijgen van de fiets, maar kun je de motor ook op volle kracht zetten om gemakkelijk en snel van A naar B te reizen.

Wat zijn de voordelen van een elektrische omafiets?

Het aanschaffen van een elektrische fiets brengt diverse voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van de elektrische fiets, is natuurlijk dat je minder hard hoeft te trappen. Maar ook dat je minder vaak de auto hoeft te gebruiken en hierdoor flink kunt besparen. Niet alleen door minder brandstof te gebruiken, maar ook door het betalen van parkeer- en onderhoudskosten te vermijden. Een ander voordeel van de fiets, is dat je gezonder van A naar B kunt komen. Je bent niet alleen meer in de open lucht, maar beweegt ook meer als je een elektrische fiets gebruikt en de auto laat staan. Tot slot is een elektrische fiets goed voor het milieu, aangezien de fiets de auto kan vervangen en je hierdoor minder CO2 uitstoot.