Fietsaccu revisie : investeer in een betere fiets accu

Zelfs als je veel geld investeert in een kwalitatief hoogwaardige accu voor jouw elektrische fiets, kan het voorkomen dat er problemen met de accu van jouw fiets ontstaan. Dit kan komen door een interne fout van de accu, maar ook door het veelvuldig gebruik van de accu. Gebruik je de accu van jouw fiets namelijk erg vaak en erg lang, dan wordt de kracht van de accu automatisch minder. Dit betekent dat je minder lang en minder hard kunt fietsen op de accu van jouw elektrische fiets en dat jouw fietsgenot mogelijk minder wordt.

Problemen met de accu? Koop niet meteen een nieuwe

Veel mensen die een probleem hebben met de accu van hun fiets, denken dat er geen oplossing is voor dit probleem en investeren meteen in een nieuwe accu voor hun elektrische fiets. Natuurlijk is het mogelijk om een nieuwe fietsaccu aan te schaffen als de huidige accu niet meer goed werkt, maar dit is wel een grote investering. Wil je jouw probleem op een meer voordelige manier oplossen, dan is het ook mogelijk om de accu van jouw elektrische fiets te laten reviseren.

Fiets accu revisie: wat houdt dit in?

Laat je de accu van jouw fiets reviseren door middel van een vakkundige fietsaccu revisie, dan wordt er onderzoek gedaan naar de aard van het probleem met de accu. Is er inzicht in de achterliggende oorzaak van het probleem, dan kan het probleem verholpen worden of kan de accu verbeterd worden om het probleem minder hinderlijk te maken tijdens het fietsen. Kortom: je geeft je huidige accu nog niet op, maar investeert in een fiets accu revisie om te ontdekken of je wel echt een nieuwe accu nodig hebt.

Het resultaat van een fiets accu revisie

Bijna alle problemen die aan de hand van het onderzoek van de fiets accu revisie worden gevonden in de accu, kunnen volledig of voor een deel opgelost worden. Is de kracht van je accu bijvoorbeeld flink achteruit gegaan, dan kun je een vakman inschakelen voor een fiets accu revisie om te kracht van de accu weer te versterken. In de praktijk kan dit betekenen dat de kracht van jouw fietsaccu met 10 tot 30 procent omhoog gaat, waardoor jouw fiets veel sneller gaat en bovendien langer elektrisch kan rijden. Investeer je in een fietsaccu revisie, dan is het niet meer nodig om in een nieuwe accu te investeren. Je hebt de levensduur van jouw accu met enkele jaren verlengd, dus je kunt de grote investering van een nieuwe accu nog enkele jaren uit blijven stellen. Heb je advies nodig over de fiets accu revisie of heb je hulp nodig bij het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets? Dan helpen wij je graag door middel van de digitale proefrit.