Ongeveer 40 procent van het woon-werkverkeer in ons land heeft een totale afstand van minder dan 15 kilometer. Dit betekent dat de meeste mensen gewoon fietsend naar hun werk kunnen gaan, terwijl de meeste forensen toch iedere dag in de auto stappen. Iets houdt ons tegen om iedere dag op de fiets naar het werk te gaan en zo files te vermijden, maar elektrische fiets leasen kan hier iets aan veranderen. Kies je voor het aanschaffen van een elektrische fiets door middel van een operational lease elektrische fiets, dan betaalt jouw werkgever de fiets en kun je zonder zorgen en onderhoudskosten met jouw fiets naar je werk reizen. Op deze pagina lees je meer over de operational lease elektrische fiets. Zo lees je waarom het leasen van een fiets interessant kan zijn, maar ook welke tips je kunt gebruiken bij e-bike leasen.

Lease elektrische fiets: waarom interessant?

Als je met de auto naar het werk gaat, heb je te maken met files, drukte op de weg, hoge brandstofkosten en hoge onderhoudskosten van de auto. Ga je met het openbaar vervoer naar het werk, dan heb je vaak te maken met vertragingen, problemen in het openbaar vervoer en drukte in de bus of in de trein. Veel mensen willen wel met de fiets naar het werk, maar vinden de afstand van het huis naar het werk net iets te lang om de fiets te pakken. Neem je een elektrische fiets door middel van een lease elektrische fiets, dan kun je gemakkelijker en sneller met de fiets op kantoor komen. Je hoeft minder energie te gebruiken om te fietsen, maar je komt wel sneller vooruit.
Er zijn enkele voordelen verbonden aan het aanschaffen van een elektrische fiets door middel van elektrische fiets leasen.
De belangrijkste voordelen van e-bike leasen, zijn de volgende:
– Je bespaart kosten, want je gebruikt minder brandstof in de auto en hoeft ook geen parkeerkosten te betalen.
– Je investeert in het milieu, simpelweg omdat je minder vaak in de auto stapt en dus minder CO2 uitstoot.
– Je hoeft nooit meer in de file te staan en hoeft ook geen parkeerplek te zoeken voor jouw fiets.
– Het is gezond, want je komt meer in de buitenlucht en krijgt meer beweging.
En omdat je door middel van de operational lease elektrische fiets geen hoge aanschafkosten hoeft te betalen, hoef je geen hoge aanschafkosten te investeren om van bovenstaande voordelen te profiteren.

Een elektrische fiets leasen: drie tips

Ben jij overtuigd van de voordelen van het leasen van een elektrische fiets en wil je een e-bike leasen? Lees dan nog onderstaande tips om het leasen van jouw fiets tot een succes te maken.
Tip 1: verzeker de fiets goed tegen schade en diefstal, zodat je geen hoge kosten hoeft te betalen als er iets met jouw fiets gebeurt.
Tip 2: gebruik een stevig slot voor de e-bike, want de elektrische fiets is ook geliefd onder dieven.
Tip 3: onderhoud de fiets goed, zodat de levensduur van de fiets langer wordt en je langer plezier kunt hebben van de fiets.