Ombouwset elektrische fiets: van fiets naar e-bike

Veel mensen denken dat je een elektrische fiets aan moet schaffen om elektrisch van A naar B te fietsen, maar dit is niet altijd nodig. Heb je nog een goede standaard fiets in de schuur of in de garage staan en wil je deze fiets transformeren naar een zogeheten e-bike? Dan heb je hier alleen een ombouwset elektrische fiets voor nodig. Meer over het transformeren van een standaard fiets naar een elektrische fiets met de ombouwset elektrische fiets, lees je op deze pagina.

De ombouwset elektrische fiets: een korte kennismaking

Een ombouwset elektrische fiets ie een uitgebreide set met verschillende soorten onderdelen die gebruikt worden om een standaard fiets om te bouwen naar een e-bike. De ombouwsets worden voor diverse fietsenmerken ontwikkeld en bevatten voor iedere fiets de benodigde onderdelen om elektrisch te kunnen rijden. Er zijn kant-en-klare ombouwsets beschikbaar voor elektrische fietsen, maar het is ook mogelijk om een ombouwset op maat te laten maken voor jouw fiets. Heb je de ombouwset volledig op jouw fiets gemonteerd, dan is jouw fiets in een e-bike getransformeerd en kun je tot 25 kilometer per uur elektrisch fietsen met het voertuig.

De voordelen van een ombouwset elektrische fiets

Het aanschaffen van een ombouwset elektrische fiets brengt diverse voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen van de ombouwset voor het transformeren van jouw fiets naar een e-bike, zijn de volgende:
– Je kunt iedere fiets in een e-bike veranderen, simpelweg door enkele onderdelen aan de fiets toe te voegen.
– De aanschaf van een ombouwset is voordeliger dan het aanschaffen van een elektrische fiets.
– De ombouwset is eenvoudig zelf te monteren, maar kan ook gemonteerd worden door een expert.

Heb je nog een goede fiets in de schuur of in de garage staan en wil je met deze fietsen profiteren van de besparing van een elektrische fiets? Dan kun je de ombouwset elektrische fiets aanschaffen om jouw fiets om te bouwen.

Een ombouwset elektrische fiets installeren

Je kunt de ombouwset voor de e-bike zelf installeren, maar hier heb je wel technische kennis voor nodig. Heb je deze technische kennis niet of heb je geen tijd om jouw fiets zelf om te bouwen tot een elektrische fiets, dan is het ook mogelijk om de ombouwset te laten installeren door een expert. In dit geval hoef je zelf niets te doen, maar kun je voor een kleine investering wel elektrisch rijden met jouw bestaande fiets.